Bij een professionele bronsgieterij krijgt u de kwaliteit die u wenst

Heeft u er wel eens over nagedacht om naar een ambachtelijke bronsgieterij te gaan? Of nu een kunstenaar of meubelmaker bent, de specialist zorgt altijd voor het mooiste resultaat. Heeft u een ontwerp gemaakt of heeft u een idee voor een beeld in gedachten wat u graag tot uitvoering wilt brengen? Bij Atelier 80 kunt u terecht voor het vervaardigen van uw kunstwerk. Hier werken gespecialiseerde bronsgieters met meer dan 20 jaar ervaring die uw idee of ontwerp vormgeven. Uiteraard bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig gietwerk. De medewerkers van deze bronsgieterij houden u continu op de hoogte van de voortgang. Omdat alles op een ambachtelijke wijze vervaardigd wordt, kunt u kleine aanpassingen doorgeven. Zo weet u zeker dat het eindresultaat te allen tijde aan uw wensen voldoet.

Brons laten patineren in de bronsgieterij

Het versneld laten oxideren van brons, wordt ook wel patineren genoemd. Wanneer u dit proces overlaat aan echte professionals, kunt u een prachtig resultaat verwachten. Hierbij spelen drie factoren een grote rol: warmte, tijd en zuren. Door het patineren ontstaan er kleuren in het brons die op natuurlijke wijze tot stand komen door de invloed van zuurstof op brons. Denk hierbij aan de kleuren groen en zwart. Wit, blauw en roestkleur zijn niet-natuurlijke kleuren. Om een egale structuur te krijgen, wordt het kunstbeeld door een zuurbad of door het stralen met een straalmiddel behandeld. De giethuid verdwijnt en er ontstaat een nieuwe textuur. Patineren geeft uw beeld dus een nieuwe look. Aan u of u bij Atelier 80 voor patineren of een andere afwerkingstechniek kiest.

Kom langs bij de bronsgieterij in Dreumel

Heeft u een beeld ontworpen, alleen moet het exemplaar nog gerealiseerd worden? Kom dan naar een professionele bronsgieterij! U bent van harte welkom bij Atelier 80 in Dreumel. Deze atelier is van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur geopend. In het weekend is de bronsgieterij gesloten. Bent u benieuwd welke kunstenaars hier hun beelden hebben vervaardigd? Neem gerust eens een kijkje op de website van deze bronsgieterij. Zoals u kunt zien, is er van alles mogelijk. Van standbeelden tot artistieke kunstwerken en van grote beelden voor buiten tot kleine beeldjes voor in een interieur. Geef uw idee vorm en sta versteld van het resultaat.