Heart coaching
Image default
Hobby en vrije tijd

Astrofotografie: zelf prachtige foto’s maken van een sterrenhemel

Een prachtige foto van een sterrenhemel is een voorbeeld van astrofotografie. Bij deze vorm van fotografie leggen fotografen de hemel en alle hemellichamen zoals de sterren en planeten vast op de gevoelige plaat. Dit soort foto’s zijn vaak adembenemend mooi en het lijkt vaak alsof ze zijn genomen vanuit een ruimteschip wat op weg is naar een verre planeet. Gelukkig heb je geen ruimteschip nodig om astrofoto’s te maken, je kunt het namelijk zelfs doen vanuit je achtertuin. En de apparatuur die je voor astrofotografie nodig hebt hoeft ook helemaal niet de hoofdprijs te kosten. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Ganymedes wat zich specialiseert in optiek. Ze hebben verschillende astrocamera’s in hun assortiment waarmee je zelf ook zo’n prachtige foto kunt maken. 

Waarom moet je een astrocamera gebruiken als je aan astrofotografie wilt beginnen?

Voor astrofotografie heb je een goede camera nodig die al met heel weinig licht een foto kan maken. Je kunt in principe een gewone spiegelreflexcamera gebruiken als die een lichtgevoelige sensor heeft, maar het werkt net iets makkelijker om een echte astrocamera te gebruiken die je op je telescoop monteert. Je kunt dan beter op zoek naar hetgeen je wilt fotograferen en het resultaat is vaak ook beter omdat deze camera’s speciaal zijn ontwikkeld voor astrofotografie. Er bestaan verschillende astrocamera’s in uiteenlopende prijsklassen die je kunt monteren op de meest gangbare telescoop modellen. Er zijn bijvoorbeeld astrocamera’s waarmee je ver gelegen hemellichamen of nevels kunt fotograferen en een speciale camera waarmee je een foto kunt maken van de zon.

Wil je een astrocamera kopen om foto’s maken van de sterren?

Als je een speciale astrocamera wilt kopen om foto’s te maken van de sterren kun je het beste bij Ganymedes op de website kijken. In hun assortiment astrofotografie kom je verschillende camera’s en de bijbehorende accessoires tegen waarmee ook jij de sterren van de hemel vastlegt.

https://www.ganymedes.nl/

Gerelateerde artikelen

Voor een springkussen Rotterdam bent u hier op het juiste adres!

Horoscoop Week 51 Steenbok – Waterman en Vissen