Heart coaching
Image default
Beauty en verzorging

Alles wat u moet weten over acne

Acne treft mensen van alle leeftijden en etniciteiten, maar het lijkt vaker voor te komen bij jongere volwassenen. Kijk voor meer informatie over acne en mogelijke behandelingen op mouritshuidtherapie.nl. Acne is een huidaandoening die puistjes, whiteheads en mee-eters veroorzaakt die op uw gezicht, nek en rug kunnen verschijnen. Het kan ook voorkomen op uw borst, schouders en bovenarmen. De ernst van acne varieert van persoon tot persoon en kan variëren van mild tot ernstig. Acne kan littekens veroorzaken als het te erg wordt. De primaire oorzaak van acne is een opeenhoping van olie (talg) en dode huidcellen op het huidoppervlak. Deze combinatie zorgt voor een omgeving waarin bacteriën en gisten kunnen gedijen, wat leidt tot ontstekingen en irritatie van aangrenzende weefsels, zoals de talgklieren die talg produceren.

Acne behandeling

Acne wordt veroorzaakt door bacteriën die zich in de verstopte porie vermenigvuldigen en ontstekingen veroorzaken. Puistje, papel, puist en knobbeltje zijn de verschillende soorten acne. Acne kan mild tot ernstig zijn. Het kan een paar weken tot maanden of zelfs jaren duren, afhankelijk van hoe ernstig het is. De twee belangrijkste soorten acne zijn inflammatoire en niet-inflammatoire acne. Inflammatoire acne is meestal rood en pijnlijk, terwijl niet-inflammatoire acne wit of zwart kan zijn en helemaal niet pijnlijk. Je kunt acne behandelen op verschillende manieren. Niet-inflammatoir is de behandeling van acne met antibiotica en plaatselijke behandelingen zoals benzoylperoxide of salicylzuur. Orale antibiotica worden ook gebruikt om acne te behandelen, maar ze zijn niet erg effectief omdat ze niet zo snel werken als andere methoden. Aan de andere kant is inflammatoire acne moeilijker te behandelen omdat het vaak wordt veroorzaakt door verstopte poriën die eerst moeten worden schoongemaakt voordat er medicijnen of behandelingen rechtstreeks op worden aangebracht. De meest effectieve behandeling voor inflammatoire acne omvat zowel antibiotica als retinoïden. zoals tretinoïne (vitamine A), adapaleen (Differin) en tazaroteen (Tazorac).

Systemische medicijnen die door injectie kunnen worden ingenomen

U kunt ook met een operatie van uw acne afkomen door een stuk van de talgklieren te verwijderen, een zogenaamde comedon-extractor; of door het geïnfecteerde haarzakje te vernietigen met laserbehandeling.