Heart coaching
Image default
Zorg

8 Belangrijke vragen bij aanschaf seniorenbed

8 Belangrijke vragen bij aanschaf seniorenbed

U wordt wat ouder en merkt dat u minder stabiel wordt. Dit is het moment dat u kunt overwegen om een seniorenbed aan te schaffen. Het aanschaffen van een seniorenbed heeft verschillende voordelen. De grootste voordelen zitten in de hoogte van het bed. Hierdoor heeft u een extra hoge instap, kunt u het bed makkelijker opmaken en het uit bed stappen zal ook makkelijker gaan. De seniorenbedden zijn verkrijgbaar in elektrisch verstelbare uitvoeringen met een afstandsbediening die makkelijk in gebruik is. 

Waar moet u op letten?

Een seniorenbed is een investering die u maakt. Daarbij is het belangrijk dat u een weloverwogen keus maakt. U wilt een bed die op uw lijf is geschreven en aan uw wensen en behoeften voldoet. Maar waar moet een seniorenbed aan voldoen? Op deze vraag kan geen standaard antwoord gegeven worden. Dit komt omdat ieder persoon anders is. U kunt het beste kennismaken met een adviseur in een van de winkels. Dan wordt uw slaapsituatie in kaart gebracht zodat u weet welk bed bij u past. 

 

Stel uzelf de volgende 8 vragen

Bij het oriënteren voor een seniorenbed kunt u uzelf de volgende vragen stellen om beter te bepalen welk seniorenbed bij u past:

 

  1. Locatie; waar wilt u het bed plaatsen? Is er ruimte voor in de slaapkamer? Of is deze ongunstig gelegen (paar trappen op wat misschien niet meer lukt) waardoor deze in een andere ruimte geplaatst moet worden? Meet op hoeveel ruimte u beschikbaar heeft.

  2. Elektrisch of niet elektrisch verstelbaar; ga na of u wilt dat uw bed elektrisch verstelbaar is. Als u dit wilt moet u zorgen dat er een stopcontact in de buurt is. 

  3. Grootte van het bed; slaapt u alleen in het bed of slaapt u samen met uw partner? Aan de hand hiervan kunt u bepalen of u een een- of tweepersoonsbed nodig heeft.

  4. Functionaliteiten; de seniorenbedden van nu kunt u uitrusten met verschillende functionaliteiten om uw nachtrust en slaapcomfort te verbeteren. U kunt van tevoren al nadenken wat uw wensen zijn.

  5. Hoogte; welke hoogte moet uw bed zijn? Een seniorenbed ziet eruit als een regulier bed, maar met extra functionaliteiten. U kunt een hoog laag bed kopen. In alle boxsprings en ledikanten kan een hoog laag systeem als optie worden toegevoegd.

  6. Hoe sterk moet het bed zijn; het is goed om u af te vragen hoeveel gewicht het bed aankan. Dit voorkomt verdere ongemakken in de toekomst.

  7. Matras; een bed is niks zonder een goed matras. Hoe ligt u momenteel op uw matras? Is deze te hard of te zacht? Maar het is ook belangrijk om na te denken over de maat, duurzaamheid van het matras (hoe lang biedt een matras basiscomfort en ondersteuning?) en hoeveel garantie krijgt u op het matras?

  8. Prijs; wat wilt u uitgeven aan uw seniorenbed. U kunt alvast oriënteren wat gemiddeld de kosten zijn om hier een beter beeld van te krijgen.  

 

Het is goed om na te denken wat uw wensen en behoeften nu zijn. Maar denk bij bovenstaande vragen niet alleen aan uw huidige situatie, maar ook aan uw toekomstige situatie. Misschien is het goed om al te investeren in aanvullende functionaliteiten waar u later de vruchten van plukt. Laat u goed adviseren om een seniorenbed te kopen die bij u en uw situatie past.

 

https://www.aldenhuijsenslaapsystemen.nl/slaapsystemen/seniorenbed/